Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Resultat

I helgen gick Brommagymnaternas tävling BG-Bucklan av stapeln i Enskedehallen. Det var 44 lag och över 600 gymnaster som tävlade i klasserna Femman, Sexan, Sjuan och Åttan.

 

Det var en härlig tillställning med många glada gymnaster som spred glädje och kämparanda. Dessutom levererades fantastiska gymnastikvarv och friståenden i topklass.

Stort tack till alla lag som var med och alla funktionärer och domare som gjorde tävlingen möjlig.

 

Klicka här för att se resultat från tävlingen PM 2
Nu börjar det närma sig tävling!

Här kommer PM 2 för BG-Bucklan som går 1-2 December.

PM 1
Inbjudan till
BG-Bucklan 2018

 

  PM1

 

När: 1-2 december 2018

Var: Enskedehallen (karta)

 

Brommagymnasterna bjuder in er till en rolig tävlingshelg i Enskedehallen. BG-Bucklan är för både dem som kanske tävlat någon gång tidigare och för dem som vill prova att tävla på lite svårare övningar eftersom vi kör till semilandning i Enskedes gropar.

 

Beroende på nivå på truppen har vi fyra tävlingsklasser: Åttan, Sjuan, Sexan, och Femman. Samtliga klasser grundar sig på Nationellt Bedömningsreglemente Trupp version 1.3 med anpassningar.

 

Tävlingen är en grentävling med medaljer till de tre bästa lagen i varje gren.

 

Anmälan

Sista anmälningsdag är 2 november 2018. Anmälan är bindande och klicka här för att anmäla er.

 

Anmälningsavgiften är 500 kr/lag och gren. När ni anmält ert lag kommer Brommagymnasterna att skicka ut en faktura med anmälningsavgiften.

 

Domare

Varje anmält lag (oavsett antal grenar som man deltar i) måste anmäla en utbildad domare. Brommagymnasterna betalar ett arvode på 400 kr till domare utbildade på steg 2-4 (regionsdomare och förbundsdomare) per tävlingspass, och 200 kr till domare utbildade på steg 1 (fd föreningsdomare). Lag som inte anmäler någon utbildad domare måste erlägga en domaravgift på 2000 kr.

 

PM2

Information om poolindelning och scheman skickas ut senast 16 november.

 

Bedömning

Nationellt Bedömningsreglemente Trupp version 1.3 tillämpas på dessa klasser.

 

Dessutom gäller följande regler om antal bedömda gymnaster i matta/tumbling och hopp/trampett:

 

Endast de 6 gymnaster med minst utförandeavdrag räknas med i utförandepoängen (E-poäng). Övriga gymnasters utförandeavdrag (pass, fall, teknikfel etc.) räknas inte med i E-poängen. Detta gäller oavsett var i ledet gymnasten är placerad.

 

Bedömning av svårighet (D-poäng) görs på de 6 sista gymnasterna och bedömningen av komposition (C-poäng) gäller samtliga medverkande gymnaster på varvet förutom felaktig placering av gymnast/gymnaster som görs på de 6 sista gymnasterna (i enlighet med Nationellt Bedömningsreglemente Trupp).

 

Alla gymnaster ska köra i en följd. Uppsträckning sker bara av första gymnasten i ledet. Ingen paus eller ny uppsträckning ska alltså ske. Alla gymnaster samt varv måste uppfylla tävlings- och övningskraven enligt gällande bestämmelser (dvs det kan bli en bruten stegring innan första gymnasten för D-poängen). De gymnaster som inte uppfyller tävlings- och övningskraven får inte räknas med i E-poängen.

 

I fristående bedöms alla gymnaster som deltar i grenen.

 

Tidtagning

Ingen maxtid gäller för matta/tumbling och hopp/trampett.

 

Grendeltagande

Fristående, matta/tumbling och hopp/trampett. Varje gren i varje pool är en egen tävling och man behöver inte delta i alla grenar. Olika gymnaster kan ingå i lagen i de olika grenarna och man kan ha flera lag i några grenar.

 

Gymnaster kan delta i olika klasser i olika grenar (t.ex. Femman i tumbling och Sexan i hopp), men varje gymnast kan endast delta i en klass per gren (dvs. man kan inte delta i både Femman och Sexan i fristående).

 

Licens

Alla deltagande gymnaster skall ha tävlingslicens. Ledare ska ha licenser i enlighet med Svenska Gymnastikförbundets riktlinjer.

 

Upplysningar

För frågor eller mer information, maila till bgbucklan@brommagymnasterna.se


Ladda ner PM 1 här

Ladda ner Tävlingsbestämmelser BG-Bucklan 2018

 

 

 
 
Bli medlem
Läger
Supportermedlem
 
Sociala medier
Samarbetspartners