BG Tränarkonferens 7 september på Scandic Alvik, anmäl dig redan nu!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Märkestagning 2019
Årets märkestagning kommer vara lördagen den 6 april i Blackebergshallen. 

För mer info och anmälan klicka HÄR 


Observera att det är ledarna för gruppen som göra anmälan till märkestagningen. 
Märkestagning 2018

Märkestagningen, tillsammans med KM, är framtaget för att förtydliga vilka övningar man bör träna på och hur de ska utföras. På KM är vi hela gruppen som tävlar tillsammans, men på märkestagningen väljer varje gymnast och tränare själva vilket märke respektive gymnast vill försöka ta. Under själva märkestagningen är vi hela gruppen tillsammans på ”golvet”, men var och en visar upp sina övningar för ”domaren”. Märkestagningen innebär alltså att alla gymnaster, utifrån vad de själva vill och kan, utför de obligatoriska varven för märket. Klarar man att ta ett märke får man medaljen som motsvarar märket. Det är som att ta ett simmärke!

 

De olika märkena gymnasten kan ta är brons, silver och guld. Alla märken finns i två steg, 1 och 2. Tanken är att man kliver upp ett märke/steg varje år fram till guldnivån. Brons 1 är lättast och ett märke som alla kan ta, medan guld 1 och 2 kommer att vara svåra och kan kräva mer än en träning per vecka för att klara av.

 

Precis som förra året kommer det inte vara några valfria varv på märkestagningen utan endast obligatoriska övningar gymnasterna ska visa. Detta för att det kommer bli tydligare för er tränare och gymnaster vad man bör träna på samt att dagen i Blackebergshallen kommer gå smidigare. 

 

Matta och hopp

På matta kör gymnasten 3-5 övningar beroende på märke, på hopp kör gymnasten tre varv. Vilka varv gymnasterna ska göra för respektive märke återfinns i gymnastblanketten. En blankett ska fyllas i för varje gymnast. När det gäller matta och hopp är övningarna valda för att vi anser att de leder vidare till något och därför är viktiga att träna på.

 

Fristående

Inom fristående finns olika krav på obligatoriska övningar beroende på märke. Friståendet ska köras till musik och hela gruppen kör friståendet tillsammans, även om gymnasterna ska ta olika märken. Gymnasterna kan dock få visa upp de obligatoriska momenten var för sig efter det att friståendet är slut. I fristående har vi valt samma obligatoriska moment som brukar gälla i föreningstävlingar. Några krav på formationer finns inte. I hallen finns endast tillgång till mp3-spelare. Det finns alltså ingen cd-spelare, om man endast har musiken på en cd-skiva går det bra att ta med sig en egen cd-spelare.

  

Gör så här:

Se till att gymnasten klarar de obligatoriska varven (matta och hopp) respektive obligatoriska övningar (fristående) som står angivna för det märke gymnasten vill ta. Titta på filmerna på övningarna som finns på BG Tränarguiden och jämför med dina egna gymnaster.  

”Peppa” gärna era gymnaster, men tänk på att välja ett märke som är rimligt att klara och förbered gymnasterna på att man faktiskt kan missa märket, men då försöker man bara igen nästa gång. Är det så att en gymnast inte klarar märket får han eller hon gå ner ett steg och istället ta märket på nivån under. Ingen gymnast ska behöva gå hem tomhänt. Märkestagningen är frivillig & ska ses som en ”morot” att utvecklas inom gympan!

 

 


2018 års märkestagning

 

Årets märkestagning är lördagen den 17 mars 2018, kl. 9-17 i Blackebergshallen. Mer information om exakta tider för just din grupp kommer några veckor före märkestagningen.

 

Anmälan

 

För att vi ska kunna planera dagen på ett bra sätt och hinna beställa märken så det räcker till alla behöver vi veta hur många som kommer. Anmälan gör du här så snart som möjligt, dock senast den 23 februari.

Det här ska finnas med i din anmälan:

 

·         Kön, åldersgrupp och ledare t.ex. Flickor 04 – Anna Andersson

 

·         Antalet gymnaster uppdelat på de olika märken
t.ex.     2 gymnaster Brons 2
            9 gymnaster Silver 1
            3 gymnaster Silver 2

 

Att ta med den 17 mars

·         En ifylld blankett för varje gymnast

·         Mp3-spelare/mobil med friståendemusik.

·         Kom gärna lite tidigare till hallen. Nere i de små salarna kommer det att finnas möjlighet till att värma upp med sina gymnaster.

 

 

Frågor

 

Ni som har funderingar kring märket och de olika övningarna är välkomna att kontakta kansliet.

 

 

Hälsningar

 

Brommagymnasterna  

 

 

 
 
Bli medlem
Läger
Supportermedlem
 
Sociala medier
Samarbetspartners