#Brommagymnasterna
-- Samarbetspartners --
Välkommen till Brommagymnasterna!!!

Nu ser vi till att vinna omröstningen!
2015-09-30 16:28
Brommagymnasterna kan ta hem hela potten när Bromma Blocks delar ut pengarna från sin auktion, men då måste vi hjälpas åt! 

Michael Trane Silver i Svenska Cupen Manlig AG 2015
2015-09-29 22:50
Michael Trane föjde upp vårens SM-guld med ett Silver i Svenska Cupens mångkampen, han vann i Ringar och Räck.
Efter tävlingen var Michael nöjd med känslan men kände att han behöver öva mer på vissa moment i sina serier innan resan till VM i Glasgow 23 oktober.
Det blir därför extra spännade att se honom i Åkeshov för Mälarcupen 3 oktober. 
Grattis Johanna till Ungdomsledarstipendium 2015!
2015-09-29 09:34
En strålande Johanna .

Idrottsnämnden beslutade den 22 september 2015 om tilldelningen av årets ungdomsledarstipendier. En av stipendiaterna är vår tränare Johanna Borgström! Grattis!
Nomineringen löd:

Johanna Borgström, en fantastisk , välmenande, tjej med mycket framgång  och en lång karriär som har många år kvar som aktiv

 

 Den unga tränaren

Johanna började lära sig truppgymnastik vid tidig ålder. Efter att själv tränat gymnastik i åtta år startade hennes tränarkarriären. Hon var då tolv år och började som hjälptränare i två grupper med flickor 6 år och 7 år .

Vid 15 års ålder startade hon, tillsammans med en kamrat, en egen flickgrupp som hon tränade parallellt med en grupp killar på 6-7 år. Hon fortsatte att träna tjejerna, som både redskapstränare och friståendetränare, under många år, hela vägen upp till SM-nivå.

2006 fick ett nytt tränarteam ta över tjejgruppen som då redan var på SM nivå. Johanna gick över till att träna de äldre tävlingsgrupperna på herrsidan ( juniorer och seniorer) , där hon än i dag är verksam. (Totalt sett har det blivit 5 st SM-guld, 1 NM-guld och 5 st JSM-guld med killarna)


Mamma och tränare

Utöver att Johanna är en av Sveriges duktigaste friståendetränare har hon under ett antal år, sedan hon blev mamma, visat ett stort engagemang för barngymnastik. Sedan 2012 ledare hon en grupp barn födda 2009.

Johanna har ett stort engagemang för att alla barn i alla grupper inom vår förening ska lära rätt samtidigt som de har roligt. Hon har tagit fram lektionsplaneringar, håller utbildningar för nya tränare/ledare och jobbar hårt för att föreningen ska få in fler ledare och därmed kunna erbjuda fler av alla barn som står i kö en möjlighet att träna gymnastik. Hon är en av de allra mest aktiva och inspirerande medlemmarna av BG´s Barnsektion.


Föreningsmedlemmen

Brommagymnasterna har också haft nöjet att ha Johanna som styrelsemedlem då hon var yngre och nu som vuxen är hon tillbaka med nya krafter och friska idéer. Hon har under åren dessemellan varit medlem av valberedningen inom Brommagymnasterna och skapat sig ett stort nätverk.

När det händer något speciellt har Johann ofta ett finger med i det hela. Bland annat har hon de senaste 7 åren gjort programmet till Brommagymnasternas juluppvisning och hon har även gjort delar av föreningsprogram till föreningens våruppvisningar till  Gymnaestradan och jubileum på Stadion.

 

Belöning för sitt stora engagemang

Jag tycker att Johanna Borgström är värd att belönas lite extra. Den otroligt duktiga gymnast som hon var lämnade aldrig gymnastiken utan har oförtrutet jobbat vidare för att ge barn och ungdomar den start hon själv fick i sin sport. Trots alla sina framgångar har Johanna behållit ödmjukheten och vissheten att det är glädje i sporten som skapar framgångar för individen. Att framgång inte måste mätas i medaljer utan i glädjen att utmana sig själv och röra sin kropp. Johanna inspirerar lika mycket att lära sig slå en kullerbytta rätt som att göra de mest häpnadsväckande rörelser på friståendegolvet - allt i grupp och för teamets bästa. Johannas leende ger mod och glädje långt utanför träningen.

Anmäl dig till höstlovets träningsläger
2015-09-17 14:58

5 dagar fyllda med gymnastik tillsammans med laddade tränare.

Lägret kostar 2000 kronor och då ingår lagad lunch, frukt, en present och massor av rolig träning.

För att gå på lägret måste man vara född 2009 eller tidigare

Anmälan och mer information