Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Välkommen till Brommagymnasterna!
Brommagymnasterna startades 1950 och har under årens lopp vuxit för att idag vara en av Sveriges största gymnastikföreningar. 


Vi är närmare 5000 medlemmar, varav ca. 3000 är aktiva i våra olika grupper.

Runt 400 ledare tränar de ca.130 grupper i Bromma, Ekerö, Västerort och på Kungsholmen.

 

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, specialisering inom manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik för herrar och damer.


Brommagymnasternas målsättning är att bedriva gymnastik för alla. Vår strävan är att alla våra gymnaster ska finna den grupp som bäst passar deras förutsättningar och ambitioner. Vi ska erbjuda gymnastikträning för de som vill träna för att träna, men också för de gymnaster som vill träna för att tävla, ända upp på toppnivå, inom Sverige och internationellt.


Vi arbetar löpande med utveckling av vår verksamhet utifrån Gymnastikförbundets modell samt Riksidrottsförbundets riktlinjer. Vår ambition är att erbjuda så många som möjligt glädjen att träna gymnastik och att fortsätta med detta långt upp i åldrarna.


Vill du eller ditt barn börja träna gymnastik? 

Fyll då i vårt anmälningsformulär och bli medlem hos oss genom att klicka här. Som medlem får du tillgång till information och möjlighet att boka lediga platser i våra grupper samt inbjudan till våra arrangemang och läger mm. 

Följ oss även på Instagram och Facebook

Få en gratis biobiljett och stötta Brommagymnasterna
2019-04-18 09:52

Brommagymnasterna tillsammans med Sponsorhuset bjuder alla våra medlemmar på bio! Genom att börja använda Sponsorhuset och gå igenom deras bonusstege så får du en gratis biobiljett och stödjer Brommagymnasterna med hela 50 kr! Via Sponsorhuset kan du handla från över 600 nätbutiker - varje köp ger pengar tillbaka både till dig själv och till Brommagymnasterna. Inget blir dyrare för dig som handlar, tvärtom. Börja använda Sponsorhuset och hämta din gratis biobiljett här: https://www.sponsorhuset.se/brommagymnasterna/intro

Fina framgångar på Ö-cupen 2019
2019-04-16 10:43
Helgen den 13-14 april var det dags för Ö-cupen 2019. FT Ekerö ställde upp i tävlingen och efter fina prestationer stod det klart att de tog guld i trampett och brons i tumbling. 

Stort grattis säger vi till alla gymnaster och tränare! 
BG Märkestagning
2019-04-09 15:55
Lördagen den 6 april vad det dags för årets Märkestagning i Brommagymnasterna. Märkestagningen arrangeras en gång per år inom föreningen och kan liknas med simborgarmärket. 
Gymnasterna visar upp olika övningar efter bestämda kriterier och beroende på vilken nivå de är kan de tilldelas något av de sex märken som går att ta. Alla gymnaster har på sina ordinarie träningar övar på vilket märke de ska ta. 

I år var det med drygt 650 förväntansfulla gymnaster på märkestagningen som alla hade tränar mycket för denna dag. Så roligt att det är så många med på denna dag och att få se gymnasternas glädje när de får visa upp vad de tränat på och att de når upp till sina mål. 

Stort grattis säger vi till alla duktiga gymnaster! 

Stort tack säger vi till alla tränare som är där och stöttar och peppar era gymnaster. Vi vill också säga ett stort tack till alla domare och funktionärer som hjälpte till både i förberedelserna och under dagen!  
Distriktsmästerskapen 2019
2019-04-08 11:46

Lördagen den 6 april tävlade 13 gymnaster från MAG 1 och MAG 2 i Distriktsmästerskapen som hölls i Åkeshovshallen. Totalt deltog 81 gymnaster från olika föreningar på tävlingen.

Det gick fantastiskt bra för killarna som vann lagguldet, dessutom vann Joar Adolfsson guld i mångkamp i RM 3, David Brännfors vann guld, Vladislav Radnaev silver och Alexander Benyammine brons i mångkamp i RM 2 och Giorgiy Chincharauli vann guld i mångkamp i RM 1.

 

Dessutom vann killarna ett flertal guld, silver och bronsmedaljer i samtliga grenar och totalt vann Brommagymnasterna 39 medaljer på tävlingen. 

 

Ett stort grattis till alla killar och deras tränare Aleh Navakunski och Isac Simsek för ett fantastiskt jobb!

De nominerade till "Årets tränare" är....
2019-03-26 16:13
Fotograf: Pontus Johansson
Vår sponsor Bromma Blocks har instiftat ett pris som ska delas ut till den ledare som under året bäst jobbat med föreningens värdegrund i praktiken. Alla aktiva i Brommagymnasterna har fått möjlighet att nominera den ledare som de tycker är värdig detta pris och prispotten ligger på 20 000 kr. Prissumman är tänk att investeras i värdegrundsarbetat, och det är vinnaren som bestämmer hur pengarna ska användas. 

Vinnaren kommer att presenteras i samband med Våruppvisningen den 11 maj i Eriksdalshallen. 

På bilen är 22 av de 37 nominerade tränarna

De nominerade är: 
Ludwig Matslova, Niklas Mothander, Petra Hovstadius, Sonia Hugo, Magda Braner, Åsa Granbom, Elina Näsmark, Maria Borgström, Benny Lingonbacke, Niclas Butén, Maria Olsson, Johanna Borgström, Aleh Navakunski, Alexander Kuzmin, Lena Tollers Törn, Lucas Bodin, Martin René, Johan Hörnqvist, Ulla Bergvall, Felicia Troeng, Johanna Farelius, Johanna Wachtmeister, Lisa Karlsson, Johan Ohlén, Rebekka Westrebö Björk, Nova Svensson, Ludvig Risbecker, Sara Frändén, Otta Laidwa, Maria Almström, Fanny Holmertz, Rebecca Öberg, Johanna Tapper Molin, Tina Sahlén, Jacob Melin, Emmy Bäck Westermark och Susanna Vaara

Stort grattis till alla nominerade tränare! 

Kommande händelser
 
 
Bli medlem
Läger
Supportermedlem
Schema
 
Sociala medier
Samarbetspartners