#Brommagymnasterna
-- Samarbetspartners --
Brommagymnasterna



Varmt välkommen till Brommagymnasternas hemsida, vi hoppas att du hittar det du söker, om inte får du gärna kontakta föreningens kansli.

Sommarläger! 
Missa inte att anmäla dig till sommarens läger! Mer info och anmälan
SM Genrep Enskedehallen 1 maj 17.00
2016-04-29 14:51
Bild från Svenska Cupen 2016

Genrep 1 maj 17.00 Enskedehallen


Snart är det dags för våra SM gymnaster att åka till Lund för att representera Brommagymnasterna på Svenska Mästerskapen i Truppgymnastik.

I år är det 3 lag som representerar föreningen – dam, mix  och herr. Herrarna är regerande Svenska mästare och åker till SM för att försvara titeln. Mixlaget kom på en 2:a plats vid SM 2015 och i år satsar de på att plocka hem guldet till Stockholm. På damsidan är konkurrensen som vanligt hög något som vi såg på Svenska cupen som gick i mitten på april i Halmstad. Damlaget kom då på en 2:a plats efter en bra genomförd tävling med tävlingens högsta friståendepoäng så chanserna för SM ser riktigt bra ut.

Så nu finslipas det för fullt på detaljerna i fristående och volterna på träningarna, allt för att det ska vara på topp till SM.


För er som inte är i Lund den 14-15 maj när Svenska Mästerskapen i Truppgymnastik går av stapeln finns ändå chansen att se våra fantastiska gymnaster. På söndag den 1 maj klockan 17.00 i Enskedehallen har våra 3 SM-lag genrep inför SM. Insläpp är från 16.30 och kostar 30 kronor.

Så kom till Enskedehallen på söndag och titta på alla våra duktiga SM-gymnaster när de visar upp sig på hemmaplan innan SM.


Vi ses där! 

BG i pressen
2016-04-28 08:39
Får ni inte hem Bromma tidning kan ni här läsa en artikel om tjejerna och killarnas framfart i Danmark för någon vecka sedan.

Storslam för Brommagymnasterna
2016-04-26 15:18

Helgen 22-23 April arrangerades tävling för både RM Äldre och RM Yngre i Göteborg. Då Brommagymnasterna har massor av duktiga gymnaster på denna nivå åkte vi ner med hela 6 lag. Inkvarterade i samma gymnastiksal blev det en riktig ”Camp Bromma”, med 90 gymnaster och 17 tränare. Det blev en riktigt bra helg för oss, men det var inte helt utan smolk i glädjebägaren. Helgen började faktiskt riktigt tråkigt med inbrott i vår Camp, och vi blev av med både telefoner och datorer. 


Men oron för tjuvar och andra tråkigheter byttes snart ut mot fokus på tävlingen. I den äldre klassen hade vi tre lag som alla presterade otroligt bra. I synnerhet i fristående där våra tre lag ligger långt över genomsnittspoängen i tävlingen. Vi gör även bra ifrån oss i Tumbling och Trampett och vi  avslutar kvaldagen på 17:e, 13:e och 1: a plats av totalt 44 lag. Placeringar vi förstås är jättenöjda med. Alla våra lag har höjt nivån jämfört med tidigare tävlingar rejält. På finaldagen lyckas sedan lag 1 att hålla nerverna under kontroll och försvarar 1:a platsen från kvalet, hela vägen igenom finalen. Stort grattis tjejer.


Även i RM Yngre hade vi tre lag med och där var det ännu hårdare konkurrens med hela 61 lag från hela Sverige. Trots det lyckas vi få in 2 lag in i finalen. Även här gör alla tre lag en otroligt bra tävling. Efter kvalet ligger vi på 4:e respektive 9:e plats. Väl i final lägger bägge lagen i överväxeln och lyckas knipa både guldet och 5:e platsen. En otroligt stark prestation, och ett stort grattis.


Det var ett ganska trött men glatt gäng som äntrade tåget tillbaka till Stockholm på Söndagseftermiddagen. Med oss hem tog vi förutom de guldmedaljer som fanns att hämta även glädjen över fina placeringar och bra insatser från alla gymnaster. Minnen av både tråkigheter och hejdlös lycka, men nästan främst stoltheten av att tillhöra det gäng av duktiga gymnaster och tränare som allihop bidrog till denna oförglömliga helg. 

Täbypokalen
2016-04-25 08:57

Förra helgen tävlade flertalet BG gymnaster i Täbypokalen.

 

Balnd annat tjejer och killar som vanligtvis tränar i Abrahamsbergsskolan och Blackebergshallen. Tjejerna som är födda 2003 (Trampettsorna) tog silver i matta efter tre mycket fina varv.

 

För killarna som är födda 2005 (Vasagossarna) var det första tävlingen utanför klubben. De gjorde bra ifrån sig men det räckte inte till någon medalj.

Silver och Brons!
2016-04-20 11:09
Silver- och bronsmedaljörer!
Vid JNM i helgen som gick i Odense, Danmark tog tjejerna brons och killarna silver. Två fantastiska resultat som betyder att Brommagymnasterna kommer att ha två lag representerade på JEM i Maribour, Slovenien i mitten av Oktober.