Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Välkommen till Brommagymnasterna!
Brommagymnasterna startades 1950 och har under årens lopp vuxit för att idag vara en av Sveriges största gymnastikföreningar. 


Vi är närmare 5000 medlemmar, varav ca. 3000 är aktiva i våra olika grupper.

Runt 400 ledare tränar de ca.130 grupper i Bromma, Ekerö, Västerort och på Kungsholmen.

 

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, specialisering inom manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik för herrar och damer.


Brommagymnasternas målsättning är att bedriva gymnastik för alla. Vår strävan är att alla våra gymnaster ska finna den grupp som bäst passar deras förutsättningar och ambitioner. Vi ska erbjuda gymnastikträning för de som vill träna för att träna, men också för de gymnaster som vill träna för att tävla, ända upp på toppnivå, inom Sverige och internationellt.


Vi arbetar löpande med utveckling av vår verksamhet utifrån Gymnastikförbundets modell samt Riksidrottsförbundets riktlinjer. Vår ambition är att erbjuda så många som möjligt glädjen att träna gymnastik och att fortsätta med detta långt upp i åldrarna.


Vill du eller ditt barn börja träna gymnastik? 

Fyll då i vårt anmälningsformulär och bli medlem hos oss genom att klicka här. Som medlem får du tillgång till information och möjlighet att boka lediga platser i våra grupper samt inbjudan till våra arrangemang och läger mm. 

Följ oss även på Instagram och Facebook

Mors dag på söndag
2019-05-24 09:40

På söndag är det mors dag och vad kan passa bättre än att bjuda henne på bio. Via Sponsorhuset Shop kan du fram till söndag köpa biobiljetter för endast 99 kr (värde 160 kr). Utöver att mamma blir glad för biobiljetterna kommer Brommagymnasterna få 5% av ordervärdet på alla köp som görs inne i Sponsorhuset Shop. 

Köp biobiljetter till mamma här (max 10 biljetter per person): https://shop.sponsorhuset.se/brand/Filmstaden?hash=c4cf091644a40b46a31544e5c10d1e29&club=Brommagymnasterna​

Fantastiska resultat! Woho!
2019-05-22 13:23
I helgen var tävlingar i Göteborg där DT1y och DT2y representerade Brommagymnasterna.
DT1y och DT2y hade varsitt lag med i Riksfyran och DT2y hade också ett lag med i Riksfemman. Båda tävlingarna hade kval på lördagen och efter ett mycket spännande kval stod det klart att DT2y kvalificerade sig till final i båda tävlingarna där finalen gick söndag morgon. 

Båda lagen presterade på topp i finalen som höll en hög nivå med mycket fin gymnastik. Efter två mycket spännande finaler stod det klart att laget i Riksfyran placerade sig på en 2:a plats och laget i Riksfemman placerade sig på en 10:e plats. Laget från DT1y placerade sig på en 16:e plats efter en mycket fin tävling! 

Extra roligt var också att DT2y hade tävlingens högsta poäng i fristående med 14.30! 👏🏻👏🏻👏🏻 Stort grattis säger vi till alla tränare och gymnaster för en mycket fin tävling!
Stort guldregn över Brommagymnasterna i helgen!
2019-05-22 09:10
Ännu en superhelg för Brommagymnasterna! I helgen gick Riksettan Dam/Herr/Mix och Rikstvåan i Halmstad arena, Brommagymnasterna hade sex(!) lag representerade. 

Lördag morgon var seniordamerna först ut och visade vägen för kommande lag genom att ta guld i mångkamp med lag 1. Dam lag 2 tävlade i grencuper under samma tävling och placerade sig på en andraplats i tumbling med imponerade svårighet och stil. 

Vid lunchtid gick våra USM herrar in på golvet och använde rikstvåan som ett bra genrep inför USM som går i Växjö om två veckor. Killarna mötte många lag med äldre gymnaster men kunde trots det placera sig på en stark fjärdeplats. 
Sist men inte minst var det dags för herr/mixtävlingen. 

Bromma hade både sitt junior och seniorlag representerade i herrklassen samt vårat mixlag i mixklassen. 
Seniorherrarna gjorde en stabil och säker tävling och kunde titulera sig vinnare i mångkampen. Juniorherrarna tävlade i grencuper och var tredje bästa laget av alla i trampett. 
Mixlaget tävlade bara fristående denna tävling och vann grencupen i fristående! 

Sammanfattningsvis var Brommagymnasterna den enda förening med representation i alla tävlingar under lördagen och kommer hem med två mångkampsguld samt flera grencupsvinster! 

Stort grattis alla gymnaster och tränare 🏆
Vinnaren av luftgolvet
2019-05-20 10:06
Nu har vinnaren av luftgolvet som lottades ut under våruppvisningen givit sig till känna. Stort grattis till er!

Till alla er som inte drog vinstlotten denna gång så har vi ett fantastiskt erbjudande från vår sponsor AirCrobat:
AirCrobat erbjuder alla våra medlemmar att köpa produkter från dem med 10% rabatt när du anger koden "bromma".
Gå in på www.aircrobar.com och shoppa loss! De erbjuder luftgolv i olika storlekar, allt ifrån produkter som passar hemma i vardagsrummet till proffsutrustning. Genom att handla från AirCrobat stöttar du också vår förening. 

Detta erbjudande finns också tillgängligt i vår medlemsapp. I appen går du in på ditt medlemskort och klickar på "erbjudanden". Har du inte redan medlemsappen laddar du ner den via App store eller Google play, sök på SportAdmin MedlemsApp. 


Vinnare av Årets Tränare
2019-05-16 14:22

Under våruppvisningen i söndags så utnämndes vinnaren av "Årets Tränare". Detta pris instiftades av Brommagymnasterna tillsammans med vår sponsor Bromma Blocks. Bromma Blocks är en lite speciell sponsor då dom inte vill synas med sin logotyp i tid och otid, utan har gått in för att stötta Brommagymnasternas värdegrundsarbete. Som ett led i det arbetet har vi tillsammans med Bromma Blocks instiftat priset `Årets Tränare - ett pris som ska lyfta fram ledare som under året personifierat vår värdegrund på ett föredömligt sätt. Med priset följer 20 000 kr som vinnarna själva bestämmer hur dom ska investeras, så länge pengarna går tillbaka till föreningens arbete kring glädje, trygghet och utveckling.

 

Juryns motivering Lisa Karlsson:

Genom ett engagerat och inkluderande ledarskap har Lisa Karlsson inte bara skapat en trygghet i rollen som tränare, utan även jobbat fram en kultur där glädje och utveckling är självklara komponenter. Med naturlig pondus, tålamod och vänlighet är hon en förebild som får både aktiva och föräldrar att dra åt samma håll.

 

Juryns motivering Ludwig Matslowa:

En utvecklingsfokuserad ledare som alltid utgår från lagets bästa i kombination med att se varje individ och genuint bry sig om de han tränar. Genom att kombinera god pedagogik med en förmåga att coacha fram beteenden som gynnar gymnasterna i längden är Ludwig Matslowa en förebild som lever upp till Brommagymnasternas värdegrund på ett föredömligt sätt.

Kommande händelser
 
 
Bli medlem
Läger
Supportermedlem
Schema
 
Sociala medier
Samarbetspartners