BG Tränarkonferens 7 september på Scandic Alvik, anmäl dig redan nu!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Välkommen till Brommagymnasterna!
Brommagymnasterna startades 1950 och har under årens lopp vuxit för att idag vara en av Sveriges största gymnastikföreningar. 


Vi är närmare 5000 medlemmar, varav ca. 3000 är aktiva i våra olika grupper.

Runt 400 ledare tränar de ca.130 grupper i Bromma, Ekerö, Västerort och på Kungsholmen.

 

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, specialisering inom manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik för herrar och damer.


Brommagymnasternas målsättning är att bedriva gymnastik för alla. Vår strävan är att alla våra gymnaster ska finna den grupp som bäst passar deras förutsättningar och ambitioner. Vi ska erbjuda gymnastikträning för de som vill träna för att träna, men också för de gymnaster som vill träna för att tävla, ända upp på toppnivå, inom Sverige och internationellt.


Vi arbetar löpande med utveckling av vår verksamhet utifrån Gymnastikförbundets modell samt Riksidrottsförbundets riktlinjer. Vår ambition är att erbjuda så många som möjligt glädjen att träna gymnastik och att fortsätta med detta långt upp i åldrarna.


Vill du eller ditt barn börja träna gymnastik? 

Fyll då i vårt anmälningsformulär och bli medlem hos oss genom att klicka här. Som medlem får du tillgång till information och möjlighet att boka lediga platser i våra grupper samt inbjudan till våra arrangemang och läger mm. 

Följ oss även på Instagram och Facebook

Boka in den 7 september 2019 i kalendern och kickstarta det nya verksamhetsåret med oss!
2019-07-05 10:29

För att visa vår uppskattning för den tid och det engagemang som alla ni tränare lägger ner på vår förening och våra gymnaster vill vi bjuda in er till en trevlig eftermiddag och kväll fylld med spännande föredrag, intressanta diskussioner, god mat och trevligt sällskap!

Vi kommer vara på Scandic i Alvik och dagen börjar 14.00 och avslutas med middag och mingel senare på kvällen. Agenda och mer info kommer efter sommaren.

OBS! Sista anmälningsdag är den 25/8. 

Tipsa dina tränarkollegor om evenemanget och anmäl er tillsammans!

Anmäl dig här till Tränarkonferensen


Tillsammans skapar vi Glädje Trygghet och utveckling!

Kansliet sommarstängt
2019-07-04 17:00
Kansliet håller i år sommarstängt vecka 30-31 
Historiskt medaljregn för Brommagymnasterna på SM!
2019-06-30 16:54

Mixen gjorde otroligt fin tävling och höjde sig med ca 1.5 poäng från kvalet till finalen och slutade på en 2:a plats efter Örebro.

Damerna gjorde en fantastiskt final och visade gymnastik på högsta nivån i alla tre grenar. Med endast 0.25 poäng från guldet räckte den fina prestationen till en silvermedalj.

Herrarna gjorde en stabil tävling med hög svårighet och fin stil. Några missar satte nerv på tävlingen men med ett stabilt hopp försvarades guldet igen och herrarna tog därmed hem det 10 guldet till klubben i herrklassen.


Det historiska resultatet på ett senior-SM 2019 med två silver och ett guld ger inte bara ädla medaljer utan gav också samtliga lag en plats på NM i höst. Brommagymnasterna kommer därmed representera Sverige med ett lag i varje klass på NM i Norge i höst. 

Stor grattis alla gymnaster och ledare. 

SM i Truppgymnastik
2019-06-29 11:02
SM-veckan i Malmö pågår för fullt just nu och idag är det dags för Truppgymnastiken att göra entré. 
Damernas kval är först ut med start 11.40 idag och efter det är det dags för herrarna och mixen med start 15.40
Dagens kvaltävling kan ni se via Gymnastikförbundets YouTube-kanal. 


De tre lag med högst poäng i respektive tävling går vidare till söndagens final som sänds i SVT. Tävlingen börjar klockan 10.40 på söndagen och sändningen från SVT startar 11.00. 

Brommagymnasterna ställer upp med totalt tre lag, ett i varje klass. 

Stort lycka till säger vi till alla tävlande lag! 
Ny tävlingsdräkt för seniordamerna
2019-06-27 14:40

Nu i helgen är det dags för SM i truppgymnastik i Malmö och våra seniorer är redo!


SM 2019 innebär även premiär för vår nya tävlingsdräkt för seniordamer. Vi är så glada över att vi hann få den nya dräkten lagom till SM och hoppas nu att de ska förgylla detta SM lite extra!

Under det kommande året kommer vi även uppdatera junior- och ungdomsdräkten samt tävlingsdräkten för våra yngre gymnaster men då endast med mindre justeringar för att öka passform och komfort.

 

För alla som inte är på plats i Malmö så kommer SVT sända finalen på söndag och kvalet på lördagen kommer streamas på Gymnastikförbundets YouTubekanal.  


Den nuvarande dräkten som vi har idag går i fortsättningen också bra att använda vilket innebär att det kan vara olika dräkter i olika grupper. Så om ni har en förliten dräkt eller önskar köpa en begagnad kan ni sälja/köpa den via Facabook-gruppen "Brommagymnasterna Köp & Sälj" 

Kommande händelser
 
 
Bli medlem
Läger
Supportermedlem
 
Sociala medier
Samarbetspartners