Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Välkommen till Brommagymnasterna!
Brommagymnasterna startades 1950 och har under årens lopp vuxit för att idag vara en av Sveriges största gymnastikföreningar. 


Vi är närmare 5000 medlemmar, varav ca. 3000 är aktiva i våra olika grupper.

Runt 400 ledare tränar de ca.130 grupper i Bromma, Ekerö, Västerort och på Kungsholmen.

 

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, specialisering inom manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik för herrar och damer.


Brommagymnasternas målsättning är att bedriva gymnastik för alla. Vår strävan är att alla våra gymnaster ska finna den grupp som bäst passar deras förutsättningar och ambitioner. Vi ska erbjuda gymnastikträning för de som vill träna för att träna, men också för de gymnaster som vill träna för att tävla, ända upp på toppnivå, inom Sverige och internationellt.


Vi arbetar löpande med utveckling av vår verksamhet utifrån Gymnastikförbundets modell samt Riksidrottsförbundets riktlinjer. Vår ambition är att erbjuda så många som möjligt glädjen att träna gymnastik och att fortsätta med detta långt upp i åldrarna.


Vill du eller ditt barn börja träna gymnastik? 

Fyll då i vårt anmälningsformulär och bli medlem hos oss genom att klicka här. Som medlem får du tillgång till information och möjlighet att boka lediga platser i våra grupper samt inbjudan till våra arrangemang och läger mm. 

Följ oss även på Instagram och Facebook

Uppdaterad information kring Covid-19 (210104)
2021-01-04 15:10

Fredag den 18 december höll regeringen en pressträff med anledning av det allvarliga smittläget i landet. Under pressträffen presenterades ett antal skärpta restriktioner, där idrotten blir direkt påverkad.

 

”All verksamhet inom stat, kommuner och regioner som inte är nödvändig, såsom badhus, museer och idrottshallar, bör stängas omedelbart och till och med 24 januari 2021.”


Stockholm Stad har under helgen beslutat att alla idrottsanläggningar ska stängas från den 19 december 2020 fram till i första hand 24 januari 2020. 

Då vi bedriver vår verksamhet på stadens anläggningar har vi from lördagen den 19 december ställt in alla träningar. 

Stockholm Stad avråder från all spontan gruppverksamhet även utomhus. 

 

Restriktionerna kan förändras och vi följer utvecklingen. Vi håller er uppdaterade med det som gäller för idrotten och specifikt gymnastiken.


Vårterminen 2021 planeras starta så fort som är möjligt efter att idrottsanläggningarna öppnar. Info kommer skickas ut till er när vi vet vad som gäller och när det är möjligt att starta vårterminen.  


Kom ihåg att tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma vid minsta symptom. Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.

Terminsbrev till alla våra medlemmar
2020-12-11 17:09

Året 2020 närmar sig sitt slut och de flesta av våra grupper tar nu ledigt inför jul och nyår. 2020 blev ett annorlunda år som präglats av den pågående pandemin med många råd, rekommendationer och förändringar som påverkat oss alla och som krävt en anpassning av såväl vår föreningsverksamhet som vår vardag.


Vi vill med anledning av detta skicka ett stort och innerligt TACK till alla gymnaster, tränare, föräldrar, funktionärer och andra eldsjälar i vår förening. Ni har varit fantastiska på att ställa om och anpassat er till denna snabbförändeliga tillvaro vi lever i, och ni har på ett beundransvärt sätt slutit upp och gjort det bästa av situationen och därmed gjort det möjligt för våra gymnaster att kunna fortsätta träna gymnastik om det så varit i hallen, utomhus eller på distans.


Det är så viktigt att få träna och få utöva sin idrott, både för den egna hälsans skull och för den glädje det ger, så TACK för att ni bidrar till att göra detta möjligt och sprider gympaglädje i vår förening!


Då pandemin även satt stopp för vår traditionsenliga BG Christmas show så skapade några av våra eldsjälar en digital julkalender istället. Detta fantastiska initiativ togs av Patrik Hellberg, Ines Lindstedt, Otto Laidwa, Jacob Engdahl, Ludvig Risbecker och Lucas Bodin. Julkalendern ger oss en unik inblick i olika delar av vår förening och även några av våra gympaprofilers historia. Tack till er och till Bucket media! Om ni mot förmodan missat detta så hittar ni Brommagymnasternas julkalender här.


Vårterminen 2021 startar efter ledigheterna v.3 för de flesta av våra grupper och vi ser nu fram emot en ljusare vår och förhoppningsvis ett nytt år fyllt av gymnastik och gemenskap både i hallarna och utanför!


En nyhet för 2021 som vi redan nu vill dela med er är att vårt kansli kommer flytta till nya lokaler på Abrahamsbergsvägen 31 i början av 2021. Vi hoppas att när vi kan ses igen, att vi kommer träffa många av er där och att vi på detta sätt kan skapa en träffpunkt för våra medlemmar mitt i Bromma!


Vi önskar er alla en God Jul & Gott Nytt År!
/Brommagymnasterna

Ny träningsgrupp på Ekerö
2020-12-09 09:30
Vi har en nystartad grupp på Ekerö som tränar i Mälaröhallen på fredagar mellan klockan 16.30-18.30
Gruppen kommer vara mixad med killar och tjejer och riktar sig till dig som är född 2010 och tidiagre. 

Pris
Terminsavgift: 2050:- 
Licensavgift: 150:- (per verksamhetsår) 
Medlemsavgift: 100:- (per verksamhetsår) 

Mälaröhallen är en specialbyggd hall för gymnastik med trampoliner och skumgummigrop. 


Brommagymnasternas julkalender 2020
2020-12-01 16:29
I år kommer Brommagymnasterna tyvärr inte kunna arrangera någon juluppvisning pga Covid-19. För att sprida gympaglädje kommer vi istället att bjuda på en julkalender från 1 december till 24 december. 

Här kommer ni få en inblick i föreningen och vad den har varit, vad den är idag och vad framtiden har att bjuda på.  
Nu finns avsnitt 1 av 24 uppe på föreningens youtubekanal. Dela gärna med släkt och vänner. Detta vill ni inte missa!

Uppdatering kring Covid-19 (201120)
2020-11-20 16:47

Igår den 19 november fick vi information om att de skärpta allmänna råden för region Stockholm kommer förlängas till den 13 december 2020. Vi vill därför påminna om våra riktlinjer kring vår träningsverksamhet.


Brommagymnasterna har fortsatt ställt in all träning i hallarna för våra äldsta gymnaster som är födda 2004 eller tidigare under denna period. Träningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan fortsätta att bedrivas.


Gymnaster födda 2004 och äldre som pga. rådande situation inte kan träna erbjuds onlineträning. Har du frågor kring detta kontaktar du din tränare eller info@brommagymnasterna.se


Följande anpassningar gäller för vår verksamhet tills vidare:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt. Tränare har fullt mandat att skicka hem gymnaster de bedömer ej är 100% friska.
 • Det är viktigt med god handhygien. Samtliga som deltar i träningen bör tvätta händerna med tvål och vatten före och efter träningen (alt. använda handsprit om sådan finns tillgänglig). Detta gäller naturligtvis även tränare.
 • Undvik att vistas i omklädningsrummen. Byt om hemma före och efter träning.
 • Undvik att passa gymnasterna, välj andra övningar om möjligt istället. Säkerhetspassning är ok att göra om detta skulle behövas för att gymnasten inte ska skada sig.
 • Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen. Påminn varandra om att hålla avstånd.
 • Dela inte vattenflaskor eller frukt/mat med varandra.
 • Samtliga grupper ska lämna lokalerna i god tid innan träningstiden är slut och efterföljande grupper får inte gå in i lokalerna förrän gruppen innan hunnit lämna. Detta inkluderar både träningshall och omklädningsrum och syftar till att undvika trängsel vid in och ut passage.
 • I våra yngsta grupper där föräldrar är med på träningen gäller en vuxen per barn. Lämna syskon hemma. I övriga grupper är det endast föräldrar/personer som är delaktiga eller på något sätt hjälper till på träningen som får följa med in i hallen. I övrigt är all form av publik förbjuden inne i hallarna.
  Ett tips kan vara att ta närvaron utomhus innan ni går in i hallen.
 • Om någon i hushållet är sjuk i konstaterad Covid-19 får övriga barn och vuxna inte delta i träningen. Läs mer info om detta här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk/
 • Om du eller någon annan i familjen blir sjuk vill vi att ni kontaktar oss på Brommagymnasternas kansli så vi kan informera berörda grupper. Maila oss då till info@brommagymnasterna.se

Tack för ert engagemang och tålamod under den rådande situationen!

Håll i, håll ut, håll avstånd.


 

Vänliga hälsningar
Brommagymnasterna

 
 
Anmäl dig här
 
Sociala medier
Samarbetspartners