Anmälan till höstlovslägret vecka 44 är nu öppen!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Välkommen till Brommagymnasterna!
Brommagymnasterna startades 1950 och har under årens lopp vuxit för att idag vara en av Sveriges största gymnastikföreningar. 


Vi är närmare 5000 medlemmar, varav ca. 3000 är aktiva i våra olika grupper.

Runt 400 ledare tränar de ca.130 grupper i Bromma, Ekerö, Västerort och på Kungsholmen.

 

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, specialisering inom manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik för herrar och damer.


Brommagymnasternas målsättning är att bedriva gymnastik för alla. Vår strävan är att alla våra gymnaster ska finna den grupp som bäst passar deras förutsättningar och ambitioner. Vi ska erbjuda gymnastikträning för de som vill träna för att träna, men också för de gymnaster som vill träna för att tävla, ända upp på toppnivå, inom Sverige och internationellt.


Vi arbetar löpande med utveckling av vår verksamhet utifrån Gymnastikförbundets modell samt Riksidrottsförbundets riktlinjer. Vår ambition är att erbjuda så många som möjligt glädjen att träna gymnastik och att fortsätta med detta långt upp i åldrarna.


Vill du eller ditt barn börja träna gymnastik? 

Fyll då i vårt anmälningsformulär och bli medlem hos oss genom att klicka här. Som medlem får du tillgång till information och möjlighet att boka lediga platser i våra grupper samt inbjudan till våra arrangemang och läger mm. 

Följ oss även på Instagram och Facebook

STG Open den 12-13 oktober
2019-10-15 16:03
I helgen den 12-13 oktober var flera av våra lag med i STG Open i Enskedehallen som en första tävling för säsongen. 
På lördagen tävlade både FT1, DT1y, DT2y och DT2. Alla lagen genomförde en mycket fin tävling med många gymnaster som tävlade på nya övningar. 
FT1 placerade sig på en fin silverplats i fristående i sin tävling på lördag förmiddag. 
På lördag eftermiddag var det dags för DT2, DT2y och DT1y att genomföra sin tävling. Även här fick vi se fina prestationer från våra lag. DT2 placerade sig på en 1:a plats i fristående och en 2:a plats i tumbling vilket resulterade i en 1:a plats i totalen. Även DT2y genomförde en mycket fin tävling och placerade sig på en 2:a plats i fristående och trampett vilket gav dem en 3:e plats i totalen. DT1y ställde i denna tävling endast upp i fristående där de placerade sig på en fin 4:e plats. 

På söndagen var det dags för nya tävlingar och även här hade vi lag som tävlade. 
Först ut för dagen var DT1y som ställde upp med ett lag. De genomförde en mycket fin tävling och placerade sig på en 1:a plats i totalen. 
På söndag eftermiddag var det dags för sista tävlingen och här representerades Brommagymnasterna av DT1, USM dam samt BG Hall of Fame. BG Hall of Fame består av några av våra tidigare gymnaster i herrtruppen. 
Alla tre lag ställde upp i både tumbling och trampett och genomförde en mycket fin tävling och BG Hall of Fame placerade sig på en mycket fin 2:a plats i tumbling. 

Stort grattis säger vi till alla gymnaster och tränare för en mycket bra tävlingshelg! 
Vi säger också tack till STG för en bra arrangerad tävling. 


Knattecupen 2019
2019-10-15 16:01

I helgen arrangerade Brommagymnasterna Knattecupen i Åkeshovshallen

 

Totalt deltog 55 gymnaster som kom från Brommagymnasterna, KFUM, Hammarbygymnasterna, Örebro och Visby

 

Från Brommagymnasterna tävlade 12 stycken  killar och för många av killarna var det första gången dom deltog på en tävling.

 

Våra gymnaster tog silver i lagkampen och i mångkamp i klassen RMO tog Ahmad Kurbanov guldmedalj och Benjamin Mårtensson silvermedalj och i klassen RMO Bonus tog Simeon Laphsin silvermedalj och i klassen RM 1 Bonus tog Alexander Korepov silvermedalj.

 

Ett stort grattis till alla killar som deltog i tävlingen !

Information från valberedningen + revisor sökes
2019-10-15 08:43

På agendan till Brommagymnasternas årsmöte den 14 november 2019 står bl.a. val av ordförande för en tid av ett år och val av halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två år samt val av två revisorer. Valberedningen – Lena Tollerz Törn, Anders Edblad, Lars Frösslund och Peter Gustafsson – bereder beslutet genom att ta fram förslag.

Styrelsen 2018/19 består av ordförande samt nio ledamöter. Valberedningen har inte tagit emot några avsägelser. Enligt de av årsmötet uppdaterade stadgarna ska styrelsen från och med kommande årsmöte bestå av ordförande samt fem till sju ledamöter.

Föreningen har två revisorer. Revisor Christoffer Zielfelt har avsagt sig omval och valberedningen söker en revisor för en valperiod om ett år.

Alla medlemmar i föreningen får inkomma med förslag på kandidater. Det är viktigt stämma av med kandidaten att hen vill vara kandidat innan hen nomineras.


Nomineringar skickas till info@brommagymnasterna.se. Skriv ”Till valberedningen” i ämnesraden.


Vänliga hälsningar från Valberedningen


(Kallelse och info om hur man anmäler sig till årsmötet kommer inom kort)

Tack Bromma Blocks och Jenny Hagman!
2019-10-14 16:04
I lördags hade vi frukostföreläsning tillsammans med Bromma Blocks med fokus på mental hälsa. Jenny Hagman som är fd. golfprovs och en av huvudtränarna i Svenska Golf höll i föreläsningen. Idag är hon bland annat Licensierad Mental tränare och föreläsare och coachar inom personlig utveckling, träning och ledarskap med inriktning och verktyg från den mentala träningen. 

Stort tack Bromma Blocks och Jenny för en bra föreläsning för våra ledare! 
Brommagymnasterna söker administratör
2019-10-09 08:45

Är du intresserad av idrott, har en stor social kompetens och en härlig initiativförmåga? Vill du vara vårt ansikte utåt och den första våra medlemmar möter när de kontaktar oss? En av vår förenings viktigaste roller!


Om Brommagymnasterna
Brommagymnasterna är en av Sveriges största och mest framgångsrika gymnastikföreningar. Vi bildades 1950 och har idag ca 2300 aktiva gymnaster i våra olika grupper. Runt 350 ledare tränar de ca.130 grupperna i Bromma, Ekerö, Västerort och på Kungsholmen.


Om tjänsten
Vi söker nu en administratör till vårt kansli i Bromma. Som administratör hos oss kommer du, tillsammans med en kollega, att ha en betydande roll i föreningens arbete med att administrera medlemmar, grupper och utveckla föreningen. Tjänsten innebär ett omväxlande och utmanande arbete som även innefattar att planera och administrera t.ex. föreningens olika arrangemang.

Tjänsten är på 100% och är i huvudsak administrativ. Arbetet är till största del förlagt dagtid på vårt kansli men såväl kvälls- som helgarbete förekommer i samband med olika arrangemang och uppvisningar. Start så snart som möjligt, enligt överenskommelse.


Erfarenhet och utbildning
Du har relevant utbildning och goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser gärna att du även har kännedom om föreningslivet och/eller erfarenhet av liknande roll. Erfarenhet av att arbeta i idrottsföreningars IT-system SportAdmin och IdrottOnline är meriterande men ej ett krav.


Personliga egenskaper
Arbetet är utåtriktat och du kommer att ha kontakt med många olika personer, både i och utanför föreningen. Vi förutsätter därför att du trivs med att knyta kontakter, uttrycker dig väl i tal och skrift, har lätt för att skapa goda relationer samt är kommunikativ och lyhörd.

Som person är du glad, hjälpsam, serviceinriktad, lösningsorienterad och noggrann. Du kan arbeta självständigt och i grupp, tar egna initiativ och kan planera samt organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har även lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och mognad.

Vi arbetar aktivt med Gymnastikförbundets och vår egen värdegrund, och det är ett krav att du ställer dig bakom dessa. Vill du läsa mer om oss och vår värdegrund så besök vår hemsida www.brommagymnasterna.se


Skicka din ansökan till: maria.sjoholm@brommagymnasterna.se

Sista ansökningsdag är 3 november 2019.


Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Vänligen skriv “Ansökan administratör“ i ämnesraden.


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Sjöholm på 08-128 754 01

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kommande händelser
 
 
Bli medlem
Läger
Vuxenträning
 
Sociala medier
Samarbetspartners