Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Välkommen till Brommagymnasterna!

Kansliet har sommarstängt 

Under veckorna 29-32 har kansliet sommarstängt.
Vi är åter måndagen den 10 augusti.

Trevlig sommar!Brommagymnasterna startades 1950 och har under årens lopp vuxit för att idag vara en av Sveriges största gymnastikföreningar. 


Vi är närmare 5000 medlemmar, varav ca. 3000 är aktiva i våra olika grupper.

Runt 400 ledare tränar de ca.130 grupper i Bromma, Ekerö, Västerort och på Kungsholmen.

 

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, specialisering inom manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik för herrar och damer.


Brommagymnasternas målsättning är att bedriva gymnastik för alla. Vår strävan är att alla våra gymnaster ska finna den grupp som bäst passar deras förutsättningar och ambitioner. Vi ska erbjuda gymnastikträning för de som vill träna för att träna, men också för de gymnaster som vill träna för att tävla, ända upp på toppnivå, inom Sverige och internationellt.


Vi arbetar löpande med utveckling av vår verksamhet utifrån Gymnastikförbundets modell samt Riksidrottsförbundets riktlinjer. Vår ambition är att erbjuda så många som möjligt glädjen att träna gymnastik och att fortsätta med detta långt upp i åldrarna.


Vill du eller ditt barn börja träna gymnastik? 

Fyll då i vårt anmälningsformulär och bli medlem hos oss genom att klicka här. Som medlem får du tillgång till information och möjlighet att boka lediga platser i våra grupper samt inbjudan till våra arrangemang och läger mm. 

Följ oss även på Instagram och Facebook

BG summercamp 2020
2020-06-11 09:04
I sommar erbjuder Brommagymnasterna återigen BG summercamp.

Vad är BG summercamp?
BG summercamp är ett dagsläger som anordnas i Engelbrektshallen i Stockholm. Engelbrektshallen är en av tre specialhallar i Stockholms innerstad för truppgymnastik med moderna gropsystem, tumblinggolv, luftgolv, trampetter och trampoliner av högsta klass.

Vad är syftet med lägret?
Lägret riktar sig till alla som vill ha ett riktigt bra avslut på sin sommarledighet med förstklassig träning av tränare som vanligtvis jobbar/tränar med den absoluta toppen av svensk truppgymnastik.
Fokus kommer under hela veckan ligga på den individuella utvecklingen genom anpassade stationer och övningar, vi vill kunna ge alla en chans för att lära sig så mycket som möjligt!

Ålder för att deltaga
För att vara med och delta på lägret skall man vara född 2008 eller tidigare.

PS.Vi anordnar läger både 32 i Grimstahallen och v.33 i Mälaröhallen (Ekerö) för barn födda 2014 eller tidigare om man vill gå på läger men är för ung eller inte innehar förkunskaperna som krävs för BG summercamp. Mer info på www.brommagymnasterna.se

Förkunskaper
Tumbling:
Rondat flickis salto
Handvolt volt

Trampett:
Sträckt volt 1 1/2 skruv
Dubbelvoltförövningar

Datum och tid
27/7-31/7
09:00-15:30
(Man kan lämna gymnaster mellan 08:30-09:00 och hämta mellan 15:30-16:00)

Plats
Engelbrektshallen
Danderydsgatan 25-57, 11426 Stockholm.

Packlista
Träningskläder
Lunch (Lunch ingår inte i priset)

Pris: 2500 kr

Anmälan är bindande. Återbetalning av avgiften sker endast vid sjukdom/skada som kan intygas av ett läkarintyg.

Nu är anmälan öppen!
2020-04-22 09:00
Anmälan till våra sommarläger i Grimstahallen och Mälaröhallen är nu öppen! 
Vi kommer i år arrangera 5 sommarläger under följande veckor: 

Vecka 25 - Grimstahallen (måndag-torsdag), 1600:- (FULLT)
Vecka 26 - Grimstahallen (måndag-fredag), 1800:- (FULLT)
Vecka 27 - Grimstahallen (måndag-fredag), 1800:- (FULLT)
Vecka 33 - Grimstahallen (måndag-fredag), 1800:- (FULLT)
Vecka 33 - Mälaröhallen, Ekerö (måndag-onsdag) 1450:- 

Deltagare: 
För att anmäla till lägret behöver barnet vara född 2014 eller tidigare.
Vi låter alla som vill prova gymnastik vara med på lägret! Nybörjare till erfarna gymnaster är varmt välkomna att deltaga på våra läger. Våra ledare har licenser som täcker upp till avancerad nivå och är väldigt duktiga på att individanpassa träningen utefter gymnasternas behov. 

Tiderna på lägret är: 
Vecka 25 - Grimstahallen
Måndag-Torsdag 09:00-15:30 (lämning av barn från 08:00 och hämtning fram till 16:30)

Vecka 26 - Grimstahallen: 
Måndag-Fredag 09:00-15:30 (lämning av barn från 08:00 och hämtning fram till 16:30)

Vecka 27 - Grimstahallen: 
Måndag-Fredag 09:00-15:30 (lämning av barn från 08:00 och hämtning fram till 16:30

Vecka 33 - Grimstahallen 
Måndag-Fredag 09:00-15:30 (lämning av barn från 08:00 och hämtning fram till 16:30)

Vecka 33 - Mälaröhallen (Ekerö): 
Måndag - Onsdag 09:00-15:30 (lämning av barn från 08:00 och hämtning fram till 16:30)

Anmälan:
Anmälan är bindande. Återbetalning av avgiften sker endast vid sjukdom/skada som kan intygas av ett läkarintyg. 
Brommagymnasterna förbehåller sig rätten att ställa in lägerveckor. 
I lägerkostnaden ingår: Mat & frukt


Anpassning av verksamheten till följd av Coronaviruset Covid-19 (200401)
2020-04-01 19:07

Folkhälsomyndigheten har utifrån regeringens tidigare förbud gällande ett maxantal på 50 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, idag kommit ut med nya rekommendationer i så kallade allmänna råd. Där står bland annat att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av Coronavirus. Brommagymnasterna kommer precis som tidigare att följa regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.


I Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer finns följande punkter som riktar sig till idrottsrörelsen:

 • Undvik närkontakt vid idrottsutövande
 • Träna utomhus när så är möjligt
 • Begränsa antalet åskådare för att undvika trängsel
 • Undvik onödiga resor i samband med idrottsutövande

– Det är viktigt att vi fortsätter bedriva träning i enlighet Folkhälsomyndighetens rekommendationer, både för folkhälsan och för att vi ger barn och ungdomar en fast punkt i en turbulent omvärld, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.


Brommagymnasterna har vidtagit följande anpassningar för vår träningsverksamhet som gäller tills vidare:

 • Precis som tidigare så gäller fortsatt att den som är sjuk, även med milda symtom, inte ska delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt. Tränare har fullt mandat att skicka hem gymnaster de bedömer ej är 100% friska.
 • Vi fortsätter även att uppmana till god handhygien genom att be gymnasterna tvätta händerna med tvål och vatten före och efter träningen (alt. använda handsprit om sådan finns tillgänglig). Detta gäller naturligtvis även tränare.
 • Undvik att vistas i omklädningsrummen. Byt om hemma före och efter träning.
 • Undvik moment med närkontakt som kräver passning, gör andra övningar om möjligt istället.
 • Kramas inte och gör inte ”high-five” i dagsläget. Kom med glada kommentarer i stället!
 • Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen. Påminn gymnasterna om att hålla avstånd till varandra.
 • Dela inte vattenflaskor och undvik att äta i hallen.
 • Om möjligt träna utomhus helt eller delvis, ex. värm upp och kör styrka utomhus. För dem som önskar träna utomhus finns träningsupplägg och förslag på alternativa övningar att tillgå. Kontakta oss på info@brommagymnasterna.se för att få mer information om detta.
 • Grupper som tränar inomhus ska ha lämnat lokalerna innan träningstiden är slut och grupper får inte heller gå in i lokalerna innan träningstiden börjar. Detta inkluderar både träningshall och omklädningsrum. Föräldrar hämtar och lämnar utanför hallen.
 • Vi har anpassat våra scheman i Blackebergshallen och specialhallarna (Enskedehallen, Engelbrektshallen, Åkeshovshallen, Mälarhöjdshallen samt Mälaröhallen) för att hålla nere antalet personer som vistas i hallarna samtidigt. De som berörs av schemaändringarna kommer få denna information separat. I övrigt gäller samma anpassningar som för övriga verksamheten.


Vänliga hälsningar
Brommagymnasterna

Uppdaterad information gällande Coronaviruset Covid-19 (200327)
2020-03-27 19:43

Hej,

 

Tidigare idag fattade regeringen beslut om att ytterligare begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Beslutet gäller från 29 mars och begränsningen innebär ett nytt maxantal på 50 deltagare. För idrotten innebär regeringens beslut som utgångspunkt att alla tävlingar och uppvisningar i idrott som samlar 50 eller fler personer på samma plats vid samma tidpunkt är förbjudna. Regeringens förbud gäller däremot inte en förenings träningsverksamhet riktad enbart till dess medlemmar.

 

Detta förbud innefattar alltså inte vår ordinarie träningsverksamhet men vi kommer ändå fortsätta göra vad vi kan för att säkerställa att inte fler än nödvändigt befinner sig i hallarna samtidigt. 


Skolsalar

För samtliga grupper som tränar i skolsalar innebär detta att vi anpassar verksamheten så att man slutar träningen något tidigare än vanligt för att säkerställa att alla hunnit lämna hallen innan nästa grupp kommer, samt att man startar några minuter senare för att lämna plats åt dem som är på väg ut. Vi ber även föräldrar att lämna och hämta sina barn utanför hallen om möjligt.

 

Vi ber med anledning av detta alla våra tränare att avsluta träningarna i så pass god tid att samtliga gymnaster och tränare har hunnit lämnat både hall och omklädningsrum när er träningstid slutar. Vi ber er även att samlas utanför hallen och invänta att er tid startar innan ni går in i omklädningsrummet och hallen för att undvika onödig trängsel.

 

Exempel: Tränar ni mellan klockan 11.00-13.00 så innebär det att ni först klockan 11.00 får gå in och att ni klockan 13.00 måste vara ute så nästa grupp kan gå in. Förslagsvis kan man ta närvaron ute och kanske även börja värma upp innan man går in i hallen.

 

Obs! Se till att ytterdörrar till hallarna inte är uppställda, så inga andra än de gymnaster och tränare som har aktuell träningstid är i lokalerna. Dessutom innebär uppställda dörrar onödiga böter för Brommagymnasterna.


Specialhallar

Enskedehallen, Engelbrektshallen, Åkeshovshallen, Mälarhöjdshallen och Mälaröhallen

 

Vi jobbar nu på att ta fram förslag på ytterligare anpassningar av träningsverksamheten i dessa hallar tillsammans med de andra gymnastikföreningarna och vi återkommer med mer information så snart vi har förslag på hur vi kan anpassa våra träningar.

Brommagymnasterna har vidtagit följande anpassningar för träningsverksamheten:
 • Precis som tidigare så gäller fortsatt att den som är sjuk, även med milda symtom, inte ska delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt.
  Tränare har fullt mandat att skicka hem gymnaster de bedömer ej är 100% friska.
 • Vi fortsätter även att uppmana till god handhygien genom att be gymnasterna tvätta händerna med tvål och vatten före och efter träningen (alt. använda handsprit om sådan finns tillgänglig). Detta gäller naturligtvis även tränare.
 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar om möjligt istället.
 • Kramas inte eller gör ”high-five” i dagsläget. Kom med glada kommentarer i stället!
 • Om möjligt så bör man byta om hemma före och efter träning.
 • Dela inte vattenflaskor och undvik att äta i hallen.
 • Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen.
 • Grupper ska ha lämnat hallen/omklädningsrum innan träningstiden är slut och grupper får inte heller gå in i hallen/omklädningsrum innan träningstiden börjar.
 • Om möjligt så be att föräldrar hämtar och lämnar utanför hallen.

 

Vänliga hälsningar

Brommagymnasterna 

Anpassning av verksamheten för att minimera smittspridning av coronaviruset covid-19
2020-03-26 09:11

Brommagymnasterna följer även fortsättningsvis Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundets rekommendationer gällande fysisk aktivitet och träning:


”Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning”.


Brommagymnasterna har med anledning av detta beslutat om följande anpassningar för träningsverksamheten:

- Precis som tidigare så gäller fortsatt att den som är sjuk, även med milda symtom, inte ska delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt. 
Tränare har fullt mandat att skicka hem gymnaster de bedömer ej är 100% friska.

- Vi fortsätter även att uppmana till god handhygien genom att be gymnasterna tvätta händerna med tvål och vatten före och efter träningen (alt. använda handsprit om sådan finns tillgänglig). Detta gäller naturligtvis även tränare.

- Minska moment med närkontakt, gör andra övningar om möjligt istället.

- Kramas inte eller gör ”high-five” i dagsläget. Kom med glada kommentarer i stället!

- Om möjligt så bör man byta om hemma före och efter träning.

- Dela inte vattenflaskor och undvik att äta i hallen.

- Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen.

- Om möjligt så be att föräldrar hämtar och lämnar utanför hallen.

 

Alternativa träningsupplägg för dem som inte vill eller kan träna i våra hallar finns för dem som så önskar. Kontakta oss i så fall på info@brommagymnasterna.se

 

 
 
Anmäl dig här
 
Sociala medier
Samarbetspartners