SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BROMMAGYMNASTERNA
Glädje - Trygghet - Utveckling

Välkommen till Brommagymnasterna!
Brommagymnasterna startades 1950 och har under årens lopp vuxit för att idag vara en av Sveriges största gymnastikföreningar. 


Vi är närmare 5000 medlemmar, varav ca. 3000 är aktiva i våra olika grupper.

Runt 400 ledare tränar de ca.130 grupper i Bromma, Ekerö, Västerort och på Kungsholmen.

 

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, specialisering inom manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik för herrar och damer.


Brommagymnasternas målsättning är att bedriva gymnastik för alla. Vår strävan är att alla våra gymnaster ska finna den grupp som bäst passar deras förutsättningar och ambitioner. Vi ska erbjuda gymnastikträning för de som vill träna för att träna, men också för de gymnaster som vill träna för att tävla, ända upp på toppnivå, inom Sverige och internationellt.


Vi arbetar löpande med utveckling av vår verksamhet utifrån Gymnastikförbundets modell samt Riksidrottsförbundets riktlinjer. Vår ambition är att erbjuda så många som möjligt glädjen att träna gymnastik och att fortsätta med detta långt upp i åldrarna.


Vill du eller ditt barn börja träna gymnastik? 

Fyll då i vårt anmälningsformulär och bli medlem hos oss genom att klicka här. Som medlem får du tillgång till information och möjlighet att boka lediga platser i våra grupper samt inbjudan till våra arrangemang och läger mm. 

Följ oss även på Instagram och Facebook

Viktig info gällande sportlovet och vecka 10
2021-02-25 15:07

För att minska risken för fortsatt smittspridning uppmanar vi våra medlemmar att följa Region Stockholms rekommendationer, att tränare och gymnaster som kommit i kontakt med människor utanför det närmaste hushållet bör avstå från att delta i träningar sju dagar efter hemkomst (d.v.s. hela vecka 10).

 

Nya regionala rekommendationer för region Stockholm

 

Till dig som reser utomlands

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som reser in i Sverige testar sig för covid-19, testar sig ytterligare en gång fem dagar efter hemresan och stannar hemma i minst sju dagar efter ankomst till Sverige. 

Välkommen Siamion!
2021-02-05 11:18
Till vänster Oleg vår huvudtränare inom MAG tillsammans med vår nya tränare Siamion till höger i bild.

Vi är mycket glada och kunna presentera vår nya projektanställda tränare Siamion Bukin.

Siamion är 32 år och kommer från Belarus. Siamion har en lång erfarenhet från artistisk gymnastik och deltagit i Belarus landslag. Han har också arbetat som tränare för barn och ungdomar i Belarus. Dom senaste åren har Siamion arbetat som cirkusartist hos Cirque Du Soleil och med hela världen som arbetsplats.

Siamion kommer att arbeta med att utveckla vår breddgymnastik inom MAG och fungera som tränare för samtliga våra grupper.

Varmt välkommen till Brommagymnasterna !

Uppdaterad information kring Covid-19 (210129)
2021-01-29 14:52

Den ny pandemilagen kommer att gälla i samtliga hallar under hela vårterminen och sommaren. Detta betyder att vi utöver de allmänna råden och rekommendationerna även behöver förhålla oss till denna nya lag som innebär att vi under våren kommer ha ett maxantal för antalet personer som får vistas i respektive hall. Vad som gäller för just ditt barns grupp och hur de blir påverkade kommer tränarna för gruppen att skicka ut.

Detta innebär att det ej är tillåtet för föräldrar, syskon eller kompisar som ej ingår i gruppen att följa med in i hallen eller omklädningsrum. Det är också viktigt att ni inför varje träning meddelar om ert barn inte kommer på träningen. Detta för att tränarna ska kunna planera träningen på bästa sätt.

 

Brommagymnasternas ambition är att under vårterminen erbjuda träning för våra gymnaster i så stor utsträckning som möjligt och i de fall vi inte har tillgång till en tillräckligt stor hall eller av någon annan anledning inte kan träna inomhus så kommer vi i stället att i första hand erbjuda utomhusträning alternativt onlineträning. Vi kommer även att i den mån det är möjligt förlänga vårterminen med en till två veckor. 

 

Följande anpassningar gäller för vår verksamhet tills vidare:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt. Tränare har fullt mandat att skicka hem gymnaster de bedömer ej är 100% friska.
 • Det är viktigt med god handhygien. Samtliga som deltar i träningen bör tvätta händerna med tvål och vatten före och efter träningen (alt. använda handsprit om sådan finns tillgänglig). Detta gäller naturligtvis även tränare.
 • Undvik att vistas i omklädningsrummen. Byt om hemma före och efter träning.
 • Undvik att passa gymnasterna, välj andra övningar om möjligt istället. Säkerhetspassning är ok att göra om detta skulle behövas för att gymnasten inte ska skada sig.
 • Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen. Påminn varandra om att hålla avstånd.
 • Dela inte vattenflaskor eller frukt/mat med varandra.
 • Samtliga grupper ska lämna lokalerna i god tid innan träningstiden är slut och efterföljande grupper får inte gå in i lokalerna förrän gruppen innan hunnit lämna. Detta inkluderar både träningshall, omklädningsrum samt entré och syftar till att undvika trängsel vid in- och ut passage.
 • De restriktioner som råder just nu tillåter inte att föräldrar deltar i Barn- och vuxengrupperna.
 • Om någon i hushållet är sjuk i konstaterad Covid-19 får övriga barn och vuxna inte delta i träningen. Läs mer info om detta här
 • Om du eller någon annan i familjen blir sjuk vill vi att ni kontaktar oss på Brommagymnasternas kansli så vi kan informera berörda grupper. Maila oss då till info@brommagymnasterna.se

 

Läger

Under våren planerar vi att erbjuda läger på loven i den utsträckning det är möjligt och vi har redan denna vecka öppnat upp för intresseanmälningar inför sportlovet v.9. Info har idag, fredag 29 januari, skickats ut via mail.

Intresseanmälan är ej bindande och vi kommer gå ut med information om lägret blir av eller inte i god tid för dem som anmält intresse. 

 

Märkestagning

Vi planerar även att arrangera Brommagymnasternas märkestagning i slutet av april. Om det är möjligt så kommer märkestagningen att arrangeras i Blackebergshallen den 24 april. Om det inte är möjligt att genomföra arrangemanget i Blackebergshallen så kommer vi istället erbjuda en digital märkestagning. Mer info om detta kommer senare under terminen. 

 

Våruppvisning

Våruppvisningen 2020 blev tyvärr inställd och för att inte riskera att detta även skulle bli fallet detta år så kommer våruppvisningen 2021 istället bli en jubileumsfilm som samtliga grupper i föreningen kommer bjudas in till att delta i. Brommagymnasterna fyllde 70 år 2020 och detta vill vi uppmärksamma genom att skapa en jubileumsfilm med föreningens historia som tema. Även detta kommer ni få mer information om inom kort. 

 

Tack för ert engagemang och tålamod under den rådande situationen!

 

Vänliga hälsningar
Brommagymnasterna

Annorlunda gymnastikträning
2021-01-26 16:58
Här kan ni läsa ett trevligt reportage om våra seniorer och hur de just nu bedriver sin träning under denna pandemitid. De har under en längre tid inte kunnat träna tillsammans då pandemin och smittspridningen satt stop för det. De har sedan slutet på oktober fått ha gemensamma onlineträningar med laget och då fått göra stora anpassningar i träningen. 

Men i söndags fick de äntligen testa på att snurra lite volter igen, även om det var under helt nya förutsättningar som ingen av dem nog testat på tidigare. 

Svenska Gymnastikförbundet var på plats och skrev en artikel om detta. 
Inomhusträning för barn födda 2005 och senare öppnas upp!
2021-01-22 17:02

Idag, fredag den 22 januari, har vi fått besked av Stockholm Stad att de tagit följande beslut med anledning av de nya besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten lämnade igår:


 • All organiserad idrottsverksamhet, både inomhus och utomhus, för barn födda 2005 eller senare startas under förutsättning att verksamheten kan bedrivas på ett smittsäkert sätt.
 • Simhallarna, samt gym och gruppträning, är fortsatt stängda för allmänheten. Anläggningarna håller endast öppet för föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare på bokade tider.
 • Idrottshallarna och ishallarna är öppna för skolans idrottsverksamhet samt för föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare.
 • Yrkesverksam elitidrott är fortsatt undantagen. 

  

Träning inomhus är inte tillåten för personer födda 2004 eller tidigare.


Omklädningsrummen kommer inte att vara tillgängliga på anläggningarna. Detta innebär att man byter om hemma innan träningen. Anledningen till att hålla omklädningsrummen stängda är för att pandemilagen sätter stora begränsningar för hur många man kan vara i dessa utrymmen.


Pandemilagen är en ny lagstiftning som ska följas. Det är ett ansvar som ligger på oss alla. På idrottsanläggningarna har Idrottsförvaltningen satt upp skyltar för att informera om det maxantal som gäller för respektive anläggning/plats. Det är viktigt att detta följs och att man inte är fler i lokalen än vad som är tillåtet.


Detta innebär att vi from måndagen den 25 januari kan starta upp verksamheten för våra grupper med barn födda 2005 och senare.


Föräldrar som hämtar och lämnar sina barn på träning gör det utomhus och följer inte med in i hallen.

Det kommer inte finnas någon möjlighet att vara inne i hallen utanför träningstid. Du bli insläppt strax innan start och du måste lämna lokalen direkt efter avslutad träning.


Det som nu är beslutat gäller i första hand till den 7 februari och Stockholm Stad öppnar för träning både inomhus och utomhus för barn födda 2005 och senare. Därefter görs nya överväganden sett till besked från myndigheter och aktuellt smittläge i regionen.


Vi håller oss uppdaterade på vilka restriktioner som gäller för idrotten och informerar er så snart vi får ny info som påverkar vår verksamhet.


Trevlig helg! 

 
 
Anmäl dig här
 
Sociala medier
Samarbetspartners