Brommagymnasterna


Varmt välkommen till Brommagymnasternas hemsida, vi hoppas att du hittar det du söker, om inte får du gärna kontakta föreningens kansli.
Kontaktuppgifter hittar du under fliken "Kontakt" 


Följ oss på Instagram och Facebook

Tränarkonferens 10 september
2017-08-22 13:00

Söndagen den 10 september startar vi hösten med Brommagymnasternas stora tränarkonferens. Målet med konferensen är att vi som är tränare i Brommagymnasterna ska få tillfälle att träffas, knyta kontakter och utbyta erfarenheter med varandra samt få information om vad som händer i vår förening under det kommande året. Om du är ny som tränare eller tränar någon av våra barngrupper kommer du under dagen även få möjlighet att träffa teamledare för respektive årsgrupp och få tips och information inför den kommande terminen. Bland annat kommer vi gå igenom hur du som tränare kan använda dig av vår nya tränarguide som är framtagen för att hjälpa våra tränare att ge gymnasterna en rolig och varierad träning anpassad efter den nivå de befinner sig på. Vi kommer också att gå igenom första hjälpen vid skador som vi strävar efter att samtliga våra tränare ska kunna.


Agenda för tränarkonferensen

09.00-10.00      Hur behåller vi fler inom idrotten längre?

Michael Hansson Löfqvist från Stockholmsidrotten kommer och pratar om Strategi 2025.

10.00-10.15     Fika

10.15-11.30     Hur tar jag i min roll som tränare hand om de vanligaste skadorna i hallen? 

Föreläsning om första hjälpen i hallen.

11.30-12.00     BG Tränarguide

Brommagymnasternas nya digitala verktyg som hjälper dig som ledare till inspiration och tips till innehållet på träningen 

12.00-12.50      Lunch

13.00-14.00      Alla ska med!

Aila Ibanez Mengüc kommer att prata om sina egna erfarenheter och hur man kan jobba för att alla ska kunna vara med. Aila arbetar med idrott- och förbundsutvecklingsfrågor på Riksidrottsförbundet. Tidigare barn- och ungdomsansvarig på Svenska basketbollförbundet. Har tränat allt från barngrupper till elitlag.

14.00-14.15      Fika

14.15-15.15     Teamledare

Träffa din teamledare som kan svara på frågor och berätta mer om vad som är aktuellt för dig och dina gymnaster det kommande året. 

15.20-16.00      Presentation av nya tävlingsreglementet (CoP)

Per Sjöstrand styrelseledamot i Brommagymnasterna och ordförande i Europeiska gymnastikförbundets kommitté går igenom det nya tävlingsreglementet Code of Points

 

Observera att sista anmälningsdag är den 23 augusti. Detta för att vi ska kunna beställa mat till alla deltagare.

 

Klicka här för att anmäl dig till konferensen

 

Fredrik Cederlund har blivit ”Stor Grabb"
2017-07-11 10:51

Stora Grabbars märke är ett hederstecken som tilldelas framgångsrika idrottsutövare i olika sporter. För att kvalificera sig krävs att man uppnår fastställda minimipoäng genom att framgångsrikt delta i både nationella och internationella mästerskap.

Fredrik har genom flera års topplaceringar på SM, NM och EM i Trupp nu uppfyllt kraven för att erhålla märket.

 

Utmärkelsen delades ut av Svenska Gymnastikförbundets ordförande i samband med prisutdelningen på SM i Borås.

 

Stort grattis Fredrik!

Bruttotruppen till landslaget 2018
2017-07-07 16:03
Vi kan nu stolt presentera att vi har med hela 24 gymnaster i bruttotruppen till landslaget i truppgymnastik inför EM 2018 i Portugal! 

Senior dam:
Minora Bristedt 
Julia Pettersson 
Maja Isaksson 
Emma Frändén 
Nicole Hosseini

Junior dam: 
Emma Ljungner
Disa Dahl
Lola Woody 

Senior herr: 
Isak Myrestam 
Patrik Gustavsson 
Isak Adolfsson 
Albin Lundin 
Fredrik Cederlund
Joel Händig
Lucas Bodin 
Niclas Butén 
Patrik Hellberg 
Ludvig Risbecker 

Junior herr: 
Mårten Frösslund
Nicolai Kristersson Campell
Otto Laidwa 
Victor Emanuelsson 
Viktor Larsson 
Daniel Tisell 

Den slutgiltiga truppen inför EM tas först ut sommaren 2018. Fram tills dess arbetas det med en större bruttotrupp för junior och senior som träffas på ett antal samlingar och förbereds inför uttagningen. 


Stort grattis säger vi till alla våra duktiga gymnaster! 
SM 2017 i Truppgymnastik
2017-07-06 23:04

Silver och brons till Brommagymnasterna på SM i Truppgymnastik i Borås

Med full representation i både dam-, herr och mixedklassen deltog klubbens SM-trupper i den gångna helgens Svenska Mästerskap i Borås. Mycket spännande tävlingar och hög nivå kännetecknade helgen som slutade med välförtjänta silver och bronsmedaljer till gymnasterna i herr- och mixedtruppen.


På lördagen genomfördes kval i dam- och mixedklasserna och här lyckades mixedtruppen nå en andraplats och därmed en biljett på söndagens final. I damtävlingen var det som vanligt tuff konkurrens i toppen. Med undantaget Örebro GF KIF som drog ifrån var utgången kring placeringarna 2, 3 och 4 mycket oviss. Damerna fick god utdelning på sitt nya fristående, men det räckte ändå inte riktigt till den så avgörande 3:e platsen för att få delta i söndagens final. Damtruppen slutade på en 4:e plats i kvalet mindre än en poäng från lagen på 2:a respektive 3:e plats.


På söndagen var det tidigt upp för gymnasterna i herr- och mixedtruppen. Bussen mot tävlingshallen avgick redan före 07.00 för att alla skulle vara på plats och hinna värma upp till förträningsstart kl. 08.00.


För herrtruppen som efter fjolårets EM i Maribor, Slovenien, haft en generationsväxling var det lite extra spännande att komma till Borås och årets SM. Förväntningarna utifrån var givetvis höga efter att truppen haft fyra raka SM-guld 2013-2016. Nya killar skulle nu ta plats och ersätta fyra av truppens tidigare ankare som körde i alla varv. Med så stora förändringar i truppen blev årets silvermedalj ett gott tecken på att generationsväxlingen lyckats. Nu fortsätter satsningen mot Nordiska Mästerskapen som går av stapeln i Lund den 11 november.


Trupperna i finalen i mixedklassen bjöd även de på högkvalitativ gymnastik med en nationell svårighetsnivå som inte skådats tidigare. Brommalaget sammansatt av gymnaster från både JSM- och SM-lagen fick känna på hårt motstånd i finalen. Med några missar i tumbling räckte poängen till en 3:e plats och brons på SM. För flertalet gymnaster som med årets tävling gjorde sin debut som seniorgymnaster är denna erfarenhet värdefull i den fortsatta utvecklingen.


Ett stort grattis till alla gymnaster och ledare. Nu närmast väntar ett kortare uppehåll i träningen innan hösten drar igång med satsning mot nästa års SM, NM och inte att förglömma landslagsaktiviteter inför EM i Odivelas, Portugal 2018.


Semesterstängt 10/7-7/8
2017-07-04 15:14
Kansliet håller semesterstängt from 10/7 - 7/8. 

Trevlig sommar önskar vi er alla så ses vi i höst igen! 


 
 
 
Samarbetspartners