Filmning: Mathias Melin och Rasmus Bruun Liboriussen

Klippning: Mathias MelinI truppgymnastik tävlar man i tre olika klasser: manlig, kvinnlig och mixed. Varje trupp består av 6-16 gymnaster. I mixedklassen måste det vara lika många damer som herrar i truppen. Man tävlar i tre grenar: fristående, tumbling och trampett. De första officiella SM-tävlingarna i trupp genomfördes 1980. Sedan dess har truppgymnastiken utvecklats i snabb takt.

Våra lag:
SM stegen
Seniorer Dam 
Seniorer Herr
Juniorer Dam
Juniorer Herr
Ungdom Dam
Ungdom Herr

RM stegen
Dam 1 lag
Pojk 1 lag
Flick 2 lag

RT stegen
Flick 3 lag

Förberedande 
Flickor 2004
Flickor 2005
Flickor 2006
Pojkar 2004
Pojkar 2005/2006
Pojkar 2007/2008 


Brommagymnasterna har fina traditioner när det gäller Truppgymnastik och har idag trupper på många nivåer både kvinnliga och manliga. Klubben har flera stora tävlingsframgångar, såväl nationella som internationella. Bland dem kan nämnas flertalet SM-guld, JNM-guld, NM-guld och EM-silver. Många av de nu aktiva gymnasterna tävlar för Sveriges olika landslag.


Vuxengrupp

Vuxengruppen är en grupp för dig som vill träna gymnastik. Tanken är att alla som vill ska få träna gymnastik oavsett förkunskaper. Deltagarna är både gamla gymnaster och sådana som aldrig tränat gymnastik tidigare. Vi har stor spridning i ålder, från 16 år och uppåt.

 

Nivån anpassas efter gruppens kunskaper men fokus kommer ligga på att köra grunder för att sen säkert kunna köra färdiga volter. Alla deltagare betalar en licensavgift så alla är försäkrade.


 
 
 
Samarbetspartners