Manlig artistisk gymnastik


Brommagymnasterna har en lång tradition av framgångar inom Manlig Artistisk gymnastik. Några av de mest framstående som tävlat för Brommagymnasterna är: Johan Jonasson, Magnus Rosengren, Michael Hjort, Jörgen Jonasson, Björn Slånvall, Måns Stenberg och David Rumbutis.

Brommagymnasterna bedriver endast träning och tävling inom manlig AG och har inga grupper inom Kvinnlig AG. Manliga AG-sektionen består idag av fyra grupper. Verksamheten bedrivs idag i till största del i Åkeshovshallen men kan också bedrivas i olika skolor i västerort. Våra nybörjargrupper tränar 1-2 timmar i veckan och elitgrupperna tränar mellan 8-20 timmar i veckan.

Manlig artistisk gymnastik passar extra bra för killar som har god koordination, är modiga, älskar att röra på sig - klättra, hoppa och springa - och som är starka och smidiga.

Om ni är intresserade av att ert barn ska börja på Manlig artistisk gymnast hos oss ber vi er att kontakta info@brommagymnasterna.se

Manlig artistisk gymnastik (MAG) är en olympisk gren med lång tradition både internationellt och i Sverige. Gymnasterna tävlar i sex grenar:

Fristående
Gymnasten utför en serie bestående av volter och olika gymnastiska moment, även balans och styrkeövningar ingår.

Bygelhäst
På bygelhästen utförs övningarna i ständig rörelse på hästens olika delar. En av de tekniskt svåraste grenarna.

Ringar
Här varvas svingövningar med otroliga styrkesekvenser. Det klassiska korset finns idag i många olika varianter och redskapet sätter stora krav på gymnastens fysiska förmåga.

Hopp
Ett hopp utförs över en hopphäst med hjälp av en satsbräda. Höga och långa hopp eftersträvas och allt slutar i en perfekt landning.

Barr
I denna gren utförs övningar i stöd, hängande och i luften. Detta görs över och under de två parallella holmarna.

Räck
Denna gren brukar vara den mest spektakulära, på grund av de släpp som utförs över stången. Vändningar och stångnära övningar utförs också på detta redskap.

Boka plats Mer info